//::Cinderella::
Sweet Princess

86 Says Hello Nawar!
Read this First!
Hak Bermain,Hak Kami!

Tak suka blog ni?
BOLEH BLAHH KAT SINI!

CLICK --> W A W A

Annyeonghaseyo. Welcome to my wonderland. Wawa here be Princess >.<

kisah dalam blog ni kadang macam budak budak sbb dah agak lama menaip dari sejak form 3 lagi. Enjoy the READING

Bigfoots!


Please put URL BLOG/TWTR/FB yar



Contact me!

INSTA

TWITTER

YOUTUBE

FACEBOOK

SAYAT.ME

TUMBLR

WAWA.JAMLUS

KEEK







My Skincare

Hello everyone 👋, Apa khabar? sihat semuanya? Lama dah tak update post kan.

         Okay entry kali ni kita akan borak tentang bagaimana sy (wawa) pulihkan semula kulit muka yang pernah rosak teruk sampai ada jerawat yang bernanah dan tak pernah surut. Lebih parah bila setiap hari nak muncul geng baru menepek kat muka tu tambah pula kadang sampai berdarah *terpaksa pakai plaster kalau nk gi kelas*

          Masa mula mula tengok kulit teruk ni, rasa down sangat 😔 taw. sampai kadang tu macam nak menangis 😢 pastu tak berani nak tunjuk muka kat sesiapa. Tapi bila makin lama makin teruk tu, dah macam tak risau takde apa sangat.

        And then, masa muka teruk ni, ramai juga yang suggestkan macam macam produk tapi semuanya tak berjalan lancar. Malah buat muka makin 😖 bertambah teruk sampaikan rasa macam takde ruang lagi untuk tengok kulit yang cantik. (habis duit beli mcm mcm produk) 😭😭😭

          Sampailah satu hari ni, terasa nak beli produk dari farmasi. Sebab tengok cadangan dan review tentang produk ni semuanya bagus je. (dlm hati *emm boleh percaya ni*)

          Haa produk tu nama dia... jeng jeng.. okay sebelum tu meh tengok beberapa kepingan gambar yg dah dicuri digali dari dalam laptop pasal keadaan muka yang teruk tu.

          Oh ya lupa nk bgthu, starting muka ni jadi teruk sebab salah pakai produk. Sebab before ni tak pernah try pakai pencuci muka, biasa cuci pun pakai safi yang murah tu je. Tetibe ni hati DEGIL👊 nak juga beli produk tempatan yg ala ala jual kt kedai jamu tu kononnya niat nak putih. Tapi apakan daya bende lain juga yang dapat.

SEBELUM 

 
                                       
                                      
                                      
 


SEMASA PEMAKAIAN




 SELEPAS

 
 

Tadaa, haa kulit muka yg teruk da mula surut sikit demi sikit. Alhamdulillah sejak pakai skincare yg ni dah tak berani nak tukar baru. Takot kulit jadi teruk balik je. Biarkan stabil dulu.

Inilah dia produk yang i pakai tu, yg sabun JF tu farmasi yg tawarkan untuk jerawat katanya. Yang Tidact tu untuk hapuskan jerawat degil yang suka muncul, actually tu lebih kepada nanah. Tapi memang berkesan sangat. Dan yg vitamin biolife tu I mkn yg ACE punya. Tu pun sebab nak stabilkan balik hormon.

Alhamdulillah sgt lps pakai semua ni, terus muka tak naik jerawat lagi dah. Cuma parut tu masih ada. Bak kata org kat farmasi tu, kalau I consume vitamin tu 3 month or more, kulit boleh pulih licin balik. Tp sebab I ni jnis kurang rajin sikit so slow slow la ye.

Haa, ni ada satu lagi rahsia besar di sebalik semua ni.
I pakai yg jnis oily ni sebab untuk kulit jerawat sgt sesuai. Tp sebab dia ni mahal la jugak, so I selang selikan dgn sabun JF td tu. Org farmasi tu pun suggestkn mcm tu. Yes memang berkesan produk ni mcm yg org lain selalu cakapkan.

Okay skrg ni masih lg continue pkai semua produk ni. Cuma tgh cari produk nk hilangkan parut dgn cepat ni. I pakai Hirusscar sbelum ni tp mcm lmbat sgt. Tp ada buat research sikit, org kata Cosmoderm tu elok juga. 

Nnty kalau I da cuba yg tu, kalau elok I sharekan cerita pasal tu ye.
Okay bye semua. 

p/s: sory entry kali ni panjang sgt pula. Almaklumlah lama tak menaip.